onsdag 28 mars 2007

rökfritt?

Det finns dagar då man inte riktigt vet hur man mår eller om man är glad eller inte... man vet inte rikigt vad man vill göra eller vad man ska göra. Jag har många saker jag borde gör men "kommer inte riktigt till skott" som man säger. vet inte om det beror på att man är lat eller någonting... men jag vet inte rikigt vilken ände jag ska börja.. virrigt! ;-P


Jag är glad för Min darios skull han har fått jobb... börjar imorgon och har ända fram till september. Härligt för han... då har både jag och dario sommaren fixad :-P


Är så stolt över min dario han kan komma hur långt han vill bara han kämpar. han ska ju sluta röka nu... borde också göra det.. men jag måste nog börja tappa ner sen och sen sluta.. svårt att sluta tvärt! Morgonciggen till kaffet är värst tror jag... Men så tänker man på alla negativa saker som det tar på ekonomin, hälsan, man stinker, håret, huden osv. det som jag känner att jag ska bli lärare och som lärare ser det inte bra ut om man röker. speciellt om man ska jobba med yngre barn... vet själv när man var liten och någon var rökare.. man tyckte inte lika mycket om den personen.. den stank ju...
Måste sluta... men som sagt man måste vilja sluta med och vara beslutsam... vem ska stå ut med mig när jag abstinens och börjar klättra på vägarna? det får bli DARIO!!! hehehehehe...
Dario svara som Mark Levengood " det finns andra pinnar att suga på" = tolkas på valfritt sätt!


kram moni

onsdag 21 mars 2007

Klarade inte tentan... men glad ändå!

Gjorde tentan idag... nästan helt säker på att jag inte klarade den.... deppigheten började komma. skulle på en anställningsintervju idag på ett jobb som skulle vara sista utvägen om jag inte hade fått den andra jobbet jag ville ha. Det jobbet som jag skulle på anställningsintervju ligger i Nybro... storprocess bara att komma till jobbet på morgonen och sen hem. Men jag ansåg bättre än inget. Men så ringde jag det jobbet jag ville ha och då sa hon att ja då du har jobb från midsommar till v.33. SÅ HIMLA GLAD!!!!

kvittar om jag inte klarade tentan.. det går göra om... jag gjorde mitt bästa efter dem förutsättningarna jag hade så... Men jag har fått sommarjobb! Jag och fanny blir arbetskollegor i sommar! Inte på samma avdeling men iallafall!!!!! Afterwork blir det! Monica är Glad!

Ska fixa en tvätttid nu för idag...
KRAM

tisdag 20 mars 2007

Jaha då har man sommarjobb?

Jag har troligtvis fått sommarjobb! HIPPI! Konstigt jag fick inte veta det, utan hon sa det till Fanny när hon ringde.. att hon hade lovat mig, men visste inte vart hon skulle placera mig ;-P kul...kul... med juljul...
åller på att plugga just nu till tentan imorgon! Snacka om tur vecka om jag klarar den också.. Sommarjobb fixat! (exktra tur om jag klarar tentan) och ska hem till min familj i helgen, har inte vart hemma på jätte länge... får åka bil dit med.. slipper tåg! Yeah!
Fanny har utmanat mig!

Regler:Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir "utmanade" ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Till slut väljer bloggaren sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit "tagna" och att de ska läsa en egen blogg för mer information.
Då kör vi:
1. Jag kommer från skåne från början, skämdes för detta ibörjan så jag försökte dölja min skånska. Kunde inte prata rent, stj, ng m.m.- ljuden ville inte... inte på tal om mina fina RRRR.. fick gå till talpedagog.
2. Jag har varit en sängvättare när jag var mindre (inte längre dock). När folk ville att jag skulle sova över jag skyllde på att mamma inte tyckte om att jag sov borta eller att jag hade glömt något hemma. Brukade sova med sånt där kisstäcke ;-p
3. När jag är helt ensam, brukar jag gå runt och prata med mig själv eller sjunga vad jag ska göra... precis som Samuel L. Jacksson i filmen "The Long Kiss Goodnight". Har ingen självdisciplin så jag behöver någon som säger åt mig vad jag ska göra...
4. Innan min första kyss, tränade jag och min kompis på tomater för att lära oss hur man skulle kyssas. Hade läst att det skulle kännas likadant i tidningen Kamratposten :-P Stämmer inte!
5. Det tog lång tid innan jag lärde mig vilket som är höger eller vänster.. Kan fortfarande ha lite svårt med detta..;-p
6. Hmmm... vad ska man välja? kommer inte på någe... När jag fick reda på att min pojkvän var omskuren.. blev jag helt ställd och bara gapande med tankarna "Hur gör man då?" och sa till han osäkert.. "jag har aldrig möt någon som är omskuren..." Det lät lite fel kanske?
Utmanade:
kan inte nämna sex stycken...
Dario
Micke
Fanny(igen)
Kram

måndag 19 mars 2007

hänger allt på min personlighet?

Varit på anställningsintervju nu. Kändes faktiskt bra. Hon jag pratade med var postiv till mig och ställde frågor och visade mig runt. Hoppas att jag får det.. det verkade så trevligt där. Men hon skulle höra av sig. Hon sa att hon måste tänka lite för att jag hade lite för lite erfarenhet inom området, men hon tyckte min personlighet verkade bra och att det verkade som att jag skulle klara av det i allafall, att jag inte verkade rädd för att ta i eller för något nytt. Jag skulle nog passa för jobbet ändå trots jag inte hade jobbat med detta innan. Så allt hänger på min personlighet just nu... Hoppas, hoppas hon tycker att jag ska jobba där.. vill inte ha en sommar utan sommarjobb och utan pengar.
Ska plugga inför tentan! håll tummarna för mig!

Tenta ångest!


AHHHH!!!

Den här veckan innerhåller magont, stress och ångest! Imorgon Klockan tio anställingsintervju för lilla mig. Jag vill verkligen ha detta jobb då det ligger bara 500 m ifrån mig och min kära lilla Fay kommer jobba där i sommar och då bli vi ju jobbarpolare ;-P gå på afterwork tillsammans blir det då...hhehehe... Sen Torsdag kommer "the big day with filled with anguish and strain". TENTA!!!! som monica så duktigt har knappt hunnit plugga till. Massa j-vla teorier och viktiga gubbar som tycker så himla mycket. Begrepp som anses viktiga.. precis som man skulle säga till barnen - nu barn, nu ska vi köra lite Peer collaboration och sen cooperative learning. VA?

Inte nog med detta en till anställingsintervju direkt efter tentan i nybro. Åka tåggggggggg.... tufftuff..

Nä... ska återgå till mitt pluggande!

plugg, plugg.... pugg.. bugg...

måndag 12 mars 2007

Våren är kommen!

YES!! våren är troligtvis här för att stanna. Hoppas jag... skulle bli jätte ledsen om snön kom igen! Men jag njuter för fullo av solen och fågelkvittret!

Letat sommarjobb idag igen.. går inte alls bra. Ringde kalmars sorteringsanläggning, snackade med en sur gubbe. Fick redan på att det är ingen mening att söka om man inte har C-körkort... hur många ungdommar har C-körkort? jag har visserligen inte ens B-körkort, men C? Det kvittade om jag hade erfarenhet av kretsloppsarbete eller någonting... Han var bara sur och ville inte lyssna eller något... jaha..

Men tack vare att det är så fint väder gräver jag mig inte ner bara för att jag har snackat med en surgubbe...

Typiskt att man har massa skolarbete att göra som krävs att man sitter inne vid datorn ;-( Kan inte direkt ta ut min dataklump och sitta på gräset och skriva. men jag ska se till att jag hinner vara lite i solen i allafall.:-P

Vårliga hälsningar från mig!

söndag 11 mars 2007

Trött efter en helg med bus!

Jaha.... Nu är Mia och Majo på väg hem till Gnosjö. Saknar dem redan! Själv sitter man här sliten efter allt festande och bus. Måste sätta gång och jobba med en skoluppgift tills imorgon. INGEN motivation!!!!!!!!


Men helgen var kul.. i fredags så hade jag och Mia + plus majo förstås syskon kväll hon sminkade och fixade till mig. sen fotade vi lite. Drack vin och tequlia rose en massa och bara flummande. Härligt!!! Så här såg vi ut:



Senare flumande vi till det mer och det blev det:


Hihihi...

Nä Nu måste jag fixa den dära självdiscplinen som jag aldrig har ägt!

Puss puss!

fredag 9 mars 2007

snart Mia och Majo här!

Om ca en halv timme kommer Mia och Majo här!!! Hippi! Massa Bus och tjejesnack! Ikväll blir det syster kväll... dricka vin och tequila rose och sen ut kanske och röra på de lurviga! På lördag fest här hos oss och mer drickande och busande! Kommer nog vara rätt sleten efter denna helg. Men kul, kul!



Ska slinga Mias hår imorgon.. hehehe.. undra hur det kommer gå?


Saknat min Mia! Inga kan skratta och busa så mycket som vi två! Systrarna Lennartsson yeeeeh!!!









Detta är Majo! Världens snällaste vovve, ingen kan vara rädd för henne... det är mer hon som rädd för dig... rädd för att du inte ska tycka om henne och vilja klappa henne! Hon är en bordercollie! Sån som är med i babe, fast släthårig!



Nä... nu ska jag möta Mia och Majo vid Netto!




Puss puss....


torsdag 8 mars 2007

slaffa på soffen!

I Natt hade jag nog en hemsk madröm. Jag kom rätt sent i säng efter har suttit med en skoluppgift och sen snackat med dario långt in på natten. Vi diskuterade allt möjligt och sen märket man att klockan närmade sig två. Försöker somna helt omöjligt, vet inte riktigt när jag somnade, låg och vred på mig ett bra tag. kände mig orolig för något. Kvart i sex vaknade jag med ett ryck, klarvaken och känner mig helt uppjaggad. Kan inte sova,bara stirra rakt fram. Lagom till klockan börjar ringa kvart i sju har jag hunnit bli sömnig, men känner fortfarande denna skrämande känsla. Häller i sig kaffe och tar en cigg, men bara stirrar rakt fram.
Kommer till skolan och jah försöker tränga bort denna känsla. Vet inte vad jag drömde i natt, minns ingenting men den känslan hänger med mig hela dagen. Otäckt!Kände mig trött samtidigt skrämd på någotvis. När jag kommer hem efter jag hade ätit somnade jag på soffen utan problem.
Konstigt, vad en dröm kan påverka en.....
slaffa slaffa... moni

tisdag 6 mars 2007

Sommarjobbskris!

Ahhh... sommarjobbskris idag! Jag börjar bli orolig för att jag ska stå utan sommarjobb i sommar med. vad gör jag då? har hyra och räkningar i sommar med ju. Förra sommaren hade jag lite jobb som personlig assistent dock vääldigt lite och sedan var jag anmäld till en sommarkurs så jag fick in pengar från csn fast jag inte gick på lektionerna. Det gick precis runt.... vill inte ha sådär i år igen!

Men det är rätt fattigt med sommarjobb för lilla mig! Oftast kräver dem servicevana, utbildning eller någon erfarenhet som jag saknar. Har bara erfarnehet inom renhållning, sorteringsanläggning i from av kretsloppsarbetare som det så vackert heter! Ja det var ju sen det där med Körkortet, som jag inte än har tagit! det kräver många jobb!

Har sökt en del så man får se hur det går! hopp eller hopp nu är det sommarjobb akut!

Magen kurrar och nu måste jag plugga!

mvh moni

Bebissugen? Nej hundsugen!

Hejsan!
Idag har jag sett massa bebisar och folk verkar mer än vanligt bebissugna. Kan har att göra med att våren är på "G". Det är nu naturen och kärleken börjar blomstrar och vakna till liv. Djuren och männsikorna vill börja föröka sig. Jag får panik av allt dessa bebisnack, saken blir ju inte bättre av att man i skolan snackar om utvecklinspsykologi, det ofödda barnet, spädbarn och barn i allmänhet. Jag ska fylla 22 i år, känner mig ibland fortfarande som ett barn. att komma till det där stadiet då man ska skaffa sig familj, volvo osv känns långt bort för mig. Samtidigt motsätter jag mig när jag säger att jag vara en ung mamma, så att jag är forfarande pigg när barnen flyttar hem ifrån. men jag känner att den tiden är långt lååååååååånnnnnngt fram. varför sådan panik? Jag måste har utbildning, jobb, rest lite innan jag binder mig till ett föräldraskap och det kommer dröja inna alla dessa målen är uppföljda. Vill inte ens tänka på att skaffa barn nu... Biologiska klockan ringer inte än!!!

Så istället för att gå omkring och vara bebissugen, blir jag hundsugen.. Jag vill bli med hund och där är min biologiska klocka!!! Jag har bestämt att när jag är klar med min utbildning och börjar jobba så ska jag skaffa hunden jag länge har drömt om! En Jack Russell Terrier som ska heta Jackie! Hittade några söta bilder på denna underbara ras:

Så nu går jag runt och drömmer om min framtida "lilla Jackie". Men precis som med min inställning att skaffa barn, måste jag vänta tills jag vet att jag har tid, ekonomi osv innan jag fixar en hund. Sen kostar denna vackra ras ett "vackert" hum pris med och billigast jag har sett har varit 5500kr annars ligger dem sådär runt 8 000 kr. Ja! fattig student... sen kostar ju veterinär, mat osv.... Jajja man kan ju gå och drömma!

ska nog leka duktig Monica nu! eller ska jag verkligen det? AH! var är min självdisciplin? jag som aldrig har haft någon!

Voff och voff från hundsugna lilla jag!














söndag 4 mars 2007

Måndag morgon!

God morgon eller ska man säga god middag? klockan närmar sig tolv ju!
Nu är det måndag, starten på en ny fullspekad vecka. Den jobbigast dagen i veckan enligt mig, det är långt kvar till helgen. ;-(
Men våren är på gång, så lite glad är jag ju ;-P Min härliga förkyldning däremot i sitter... men idag vägra jag vara sjuk... jag vill vara frisk och pigg... få se hur det går.
Börjar skolan nu vid ett. Ska ha förläsning om utvecklingspsykologiska teorier. Intressant, men otroligt tungt ämne. Så många teorier och namn på viktiga snubbar och detta kommer på saltentan v 12. Hatar saltenta bättre med hemtenta. Man lär sig mer tycker jag. Till en salstenta pluggar du som en gris till, men glömmer allt efter du har gjort tentan. En hemtenta skriver du och fördjupar dig reflektar hur du kan skriva, vad är relevant osv. Du måste läsa in dig för att kunna skriva, medens en saltenta bara läser du in för den dagen. Har sett en gammal tenta hur den är upplagd. Som vanligt i Barns språk- och begreppsutveckling överdrivet! Allt är viktigt och allt kan komma på tentan... Man måste kunna alla svåra ord, teorier, vad den gubben eller gumman säger och har gjort osv. Jaja få ser hur det går.
Nu tänkte jag äta lite, magen kurrar och jag tror jag hör Darios mage med...
Kramis Moni

Snorunge!

Idag känner jag mig bara för sliten.. tänkte att under denna helg ska lilla moni göra sånt som inte annars hinner med och vara duktig och göra massa skolgrejer. nejdå.. man åker på en dunder förkylning vilket gör att enda man kan göra är att proppa i sig alvedon och kurera sig.


Sitter just nu och försöker vara faktiskt duktig sådär halv sju på söndag kväll. Skriver på en skoluppgift som måste vara färdig till tisdag. Det går ju jätte bra, med tanke på att jag skriver på annat nu.


I dag var det sol för en gångs skull, gick faktiskt en promenad med min sambo och njöt av det vackra vädret. Låtsades som solen värmde något. Hippi! våren är på gång ! (kanske) Snart kan man lägga in vinterjackan, mössan och vantarna längst in i garderoben och ta fram vårkläderna. Lagom till man gör det börjar det väl snöa.


Ska inte vara så negativ, men man blir det lätt när man är förkyld och tusen (känns som tusen) saker hackar en i hälarna. En postiv sak är att nästa helg kommer min storasyster och hennes hund Majo från Gnosjö på besök. Ska festa och busa hela helgen. Rotade igenom datorn och då hittade jag massa roliga gamla kort. Ett på jag och min syster förlänge sedan. Tror det är uppe i falun när vi var på deras studentkår. Det var när jag var brunett för första gången. Funderar ibland att bli brunett igen... men då kommer jag väl ångra mig som vanligt! Saknar min Mia!!!
Nä.. om jag skulle fortsätta vara duktig!!! eller sims 2?
puss och knuff!